2014. január 7., kedd

Elengedés és újratanulás





ELENGEDÉS és ÚJRATANULÁS 

 " Ha nem dolgozol az egódon - amit nevezhetünk az "eredeti fájdalmon" végzett munkának - , akkor az vissza fog húzni a spirituális fejlődésedben." 

Sok ember számára az életnek önmagában véve nincs sok értelme... - csupán valami olyan dolognak tartják, amit a legkevesebb fájdalommal és szenvedéssel kell átvészelni. Ha megismered a spirituális valóság lehetőségét, más nézőpontra teszel szert. Kezdesz ráébredni, hogy talán még mindig csak "óra hosszat tombolsz és dühöngsz" a színpadon, csakhogy mos már megvan hozzá a napirended. Megismered a saját spirituális tantervedet és a spirituális fejlődést tartogató lehetőségeidet. Az élet "árnya" a színpadon, ahol te, a "szegény komédiás", éled a saját drámádat, nagyon is úgy hangzik, mint a Célvonalon töltött élet pontos leírása. 

De a Tanulóvonalon játszódik egy másik SZÍNDARAB. Ebben az élet mese, amelyet a Békesség és Szeretettel teli LÉLEK mesél, mindent megtöltve értelemmel. Az Ébredés és az utána következő spirituális fejlődés iróniája az, hogy lényegében a FELEJTÉS FOLYAMATÁRÓL beszélünk. Meg kell tanulnod felejteni - el kell engednek azokat a téves elképzeléseket, amelyek falként állják útját valódi Önmagad megismerésének a spirituális valóság összefüggésrendszerében. 

Ez a felejtés, az egón végzett munka, és ami nem más mint spirituális útleveled a nagyobb magasságokba. A felejtés helyett az ÚJRATANULÁS talán a megfelelőbb kifejezés lenne. És mi az egón végzett munka? Mi a TUDATBAN LAKOZÓ ÖSSZES MEGOLDATLAN PROBLÉMA GYÓGYÍTÁSAKÉNT utalunk rá. És miről ismerhetsz fel egy megoldatlan problémát? Nem nehéz! BÁRMI, AMI A BÉKESSÉGEDET MEGZAVARJA, MEGOLDATLAN PROBLÉMA. Most talán arra gondolsz: Valóban MINDEN? Minden önző dolog, amit a testvéred tett és tesz mai is, és feldühít téged? Igen, azok is idetartoznak! És mi a helyzet a világban zajló erőszakkal? Bizony az is! A "kivétel nélkül" azt jelenti, hogy nincs kivétel. 

Kérlek, ne érts félre minket! Az erőszak semmilyen formáját nem kivánjuk elnézni. Egyszerűen csak azt mondjuk, hogy vannak a FIZIKAI VALÓSÁGBAN ZAJLÓ TÖRTÉNÉSEK, és vannak a RÁJUK ADOTT REAKCIÓID. Amikor valami megzavarja a lelki békédet, akkor egyszerűen lehetőséged nyílik a spirituális fejlődésre, függetlenül attól, hogy mi OKOZTA a feldúltságodat. 

Breadshaw szavaival élve: ...ha nem dolgozol az egódon...akkor vissza fog húzni". Hogy miért? Azért, mert ez a munka a spirituális tanterved szerves része: MIND AZÉRT VAGYUNK ITT. 

Nem számít milyen szellemi magasságokba jutsz, a megoldatlan problémád felhalmozódása - amit néhány kultúrában KARMAKÉNT ismernek - folyamatosan elhozza az életedbe azokat a tapasztalásokat, amelyek megmutatják, MIT NEM OLDOTTÁL MÉG MEG. Ennek dinamikája egy gumiszalaghoz hasonlatos egy bizonyos mértéken túl nem feszítheted anélkül, hogy vissza ne csapna (vagy el ne szakadna).

 A SPIRITUÁLIS FEJLŐDÉS tehát nagyrészt az ELENGEDÉS és ÚJRATANULÁS folyamata. Könnyebben megértheted a folyamat jellegét, ha tudsz valamit a tudat szerkezetéről és működéséről. Ezzel a tudással felvértezve sokkal könnyebben haladsz előre a fejlődésben.

 Forrás: https://www.facebook.com/eva.raj.9


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése