2016. szeptember 22., csütörtök

Aurovill, a csodálatos város 2016.


  1. Auroville nem függ senkitől és semmitől, csak az emberiségtől magától. De aki Auroville-ben él, annak önként az Isteni Tudatot kell szolgálnia.


Aurovill, a csodálatos város

A dél-indiai Puduccseri melletti Auroville a világ egyik legismertebb spirituális központja. A település egyben olyan jövőváros, ahol több mint negyven éve azon dolgoznak, hogy megalkossák az élet, a létezés új modelljét. A planetáris tudat regionális központjában az egyetemes emberiséghez szóló üzenetként, példamutatásként fogják fel, amit megteremtenek, ezért is nevezik az új települést így: Auroville Universal City. Mira Alfassa – akit később inkább Anyaként ismertek – alapította a várost 1968-ban. A városalapítási kísérlet célja az emberi egység és a megértés, az új tudatosság és a fenntartható fejlődés elősegítése.



A helybéli lakosság együttfejlődése a várossal

A következő célokat tűzték ki maguk elé a város létrehozói:
  • A fiatalok tanítása, oly módon, hogy a mélyebb valójuk előtérben maradhasson
  • Hatalmi struktúrák nélküli társadalmi élet szervezése
  • A szépség megjelenítése az élet minden területén
  • Az elérhető természeti források tudatos, bölcs és igazságos felhasználása
  • Gyógyítás és a gyógyító energiák felkeltése
  • Az anyaföldhöz való igaz alkalmazkodás, viszonyulás
  • Az újonnan felfedezett valóságok művészi kifejezése.
Auroville lakosainak száma a tervek szerint mintegy 50 000 lesz, jelenleg 2500-an lakják, akik több mint harminc országból érkeztek. A város, amelynek energiaszükségletét megújuló energiaforrásokból igyekeznek előteremteni, négy zónára osztott: kulturális-, ipari-, nemzetközi- és lakónegyedre. Ezek mintegy megjelenítik az ember négy alapvető tevékenységét a társadalomban a kultúrától és oktatástól a munkáig és közigazgatásig. A nemzetközi zóna az a hely, ahová a különböző országok, nemzetek felépíthetnek egy pavilont, hogy bemutassák saját kultúrájukat.
A város chartájában ez áll:
  1. Auroville nem függ senkitől és semmitől, csak az emberiségtől magától. De aki Auroville-ben él, annak önként az Isteni Tudatot kell szolgálnia.
  2. Auroville a véget nem érő tanulás és tanítás, a folyamatos fejlődés és a kortalan fiatalság városa lesz.
  3. Auroville a múlt és a jövő közötti híd kíván lenni, készen arra, hogy megjelenítse a jövőt.
  4. Auroville az Emberi Egység megtestesülésének színhelye lesz az anyagi és szellemi kutatások által.








Megjegyzés

Válasz arra, ha valaki azt kérdezné, hogyan lehet vallás nélkül békében élni:

Mivel mindenki éli az Istent, belül, önmagában... így aztán nincs szükség vallásra, egyházra... ez a jövő. Már most is sokan vannak közvetlen kapcsolatban Istennel. Ehhez nem kell nekik közvetítő. Ennek ellenére időnként összegyűlnek és kifejezik együtt is a tiszteletüket és kérésüket. Gondolom ott is így van ez. Másképp nem tudnának hosszasan együttélni ilyen körülmények között békében.
Milly





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése