2013. október 29., kedd

Vita az Alap-jövedelemről 10.29.


Nagyon fontos téma. Itt van a társadalmi rendszerhiba egyik gyökere és a megoldása is. Ha megvalósítjuk, minden át fog alakulni. A társadalom életszínvonala és morálja elsősorban. Miért? 

Itt egy kis fbvita másolata. Talán ez segít továbbgondolni a témát, és átlátni a helyzetet. /Dombi Katalin



Tessék csak alaposan, mélyen megérteni: Az alapjárandóságához mindenkinek természetes emberi alapjoga van!

A Föld bolygó eredendően köz-javaiból, és legalább alapszükségleti szinten mindenkinek ab ovo természetes hozzáférés részesedése van. – Az egzisztenciális biztonság megléte, mindenkit abszolút megillet a természetes alapvetéseinkből kikövetkezően.

„Götz W.Werner: "Amikor már nem bánjuk, hogy a rossz szomszédunk is kaphat Alapjövedelmet, akkor azt be is tudjuk vezetni" 


Itt írd alá magadnak és mindenkinek: (Kattints a képre) 

https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2012-000028/public/index.do?lang=hu
Megosztás szövege:


Tessék csak alaposan, mélyen megérteni: Az alapjárandóságához mindenkinek természetes emberi alapjoga van!

A Föld bolygó eredendően köz-javaiból, és legalább alapszükségleti szinten mindenkinek ab ovo természetes hozzáférés részesedése van. – Az egzisztenciális biztonság megléte, mindenkit abszolút megillet a természetes alapvetéseinkből kikövetkezően.

„Götz W.Werner: "Amikor már nem bánjuk, hog
y a rossz szomszédunk is kaphat Alapjövedelmet, akkor azt be is tudjuk vezetni"


Itt írd alá magadnak és mindenkinek:


https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2012-000028/public/index.do?lang=hu

Hozzászólások:
  • Aki eddig sem dolgozott, nem is fog, s még többen nem fognak dolgozni!!!

  •  Egyetemes felesleges munkanélküliség, persze saját akaratukból!!!! de mások meg dolgozzanak!!!!

  • Háááát, valahogy nem értem... Régen volt az: aki nem dolgozik, ne is egyék!, ma van, hogy lassan kevesebb dolgozó tartja el a segélyeseket, akik, ha ezt bevezetnék, még többen lesznek... Nem, nem értem. Vagy : „ha majd a bőség asztaláról mindenki egyaránt vehet...” - nos, ezt értem. Kicsit komcsis , de ha itt lesz majd a Kánaán és minden jó, akkor talán... De addig, amíg becsületes munka mellett alig lehet megélni, aki meg segélyért arany toronyóralánccal áll sorba, röhög a markába, mert életében egy keresztbe szalmaszárat nem rakott, mégis jobban él-miből? Jó kérdés!- addig; NEM.
  • Ingyen kaját mercédes-szel viszi el.....de kap lakhatási és fűtési hozzájárulást, kifizetik helyettük a kommunális adót.... a többi fehért meg beperelik, ha késik 
  • Erről beszélek. Nem,nem vagyok irígy. Ha önhibáján kívül,nincs munjája,DE akar,keres,rendesen ellátja a gyetekeit,akkor oké,de amúgy! Na ne...
  •  

     Haha, ez az "aki nem dolgozik" duma. Ma is nagyon is jól élnek olyanok, akik nem dolgoznak - lásd pl. parlamenti képviselők, stb. Aki másról feltételez rosszat, az saját magát minősíti.
  •  
  •  
Ez a baj, hogy ilyeneket gondoltok. Ezért süllyedünk egyre lejjebb és lejjebb. Fogalma sincs az átlagembernek, hogy milyen ezerféle tényező játszik itt szerepet. Nem az emberek a hibásak!.... Értsétek meg!.... Hanem az egész Rendszer! ....Ami arra kényszerít, hogy dolgozzál, mint egy állat, mert csak akkor lesz ennivalód és fedél a fejed fölött, vagy egyéb javakért még a szívedet, lelkedet is el kell adnod!! ....Aki teheti, tudja, kijátssza a rendszert kényszerből, vagy bosszúból!..... Persze, hogy vannak akik azt mondják, hogy nem akarják ... nem akarják tovább rabszolgaként húzni az igát!  Ez miért baj? Te akarod még?
Nem kell attól félni hogy kevesebb ember fog dolgozni. A Rendszer pont ezt teszi most is... elveszi a munkát azoktól is, akik pedig szeretnének, mert gépek dolgoznak helyettük, vagy külföldről hozzák be az árut, nem itthon állítjuk elő..... 
És tudjátok hányan és hányan végzik most is -és mégtöbben fogják majd végezni- a szükséges munkát, minden jövedelem, fizetség nélkül? És szívesen teszik!! Bár a megélhetésük kerül sokszor veszélybe.
Közben tömegek vannak arra kényszerítve, hogy olyasmit csináljanak reggeltől estig, amit nem szeretnek, vagy káros! Azért, hogy megélhessenek. Közben tönkremegy az egészségük, az idegeik, a családjuk.. Ezt akarjátok még tovább folytatni? Komolyan ezt akarjátok? Vagy valami szebbet, jobbat? Nemcsak magatoknak, hanem mindenkinek?
Igen! Már kimutatták, hogy sajnos egyre kevesebb az összefüggés a munka és a pénz között! Negatív és pozitív irányban is igaz! Ezért épp ideje felülvizsgálni az eddigi nézeteinket!   X, jó dolog, hogy te is szeretnéd, hogy egyszer megvalósuljon az egyenlőség elve, de bízni is kell benne és tenni érte! A felettünk levők érdeke most az, hogy minél jobban kiszipolyozzanak, ők maguktól nem fogják jobbá tenni az életünket. Nekünk kell kivívni.  
A társadalmat sokkal kevesebb munkával is jól el lehetne tartani! Értitek? Ez az igazság! Hogy ez miért nincs még így? Mert a megtermelt jövedelmet kifizetjük kamatra, a külföldi bankoknak, államadósság fejében. Aki nem hiszi, járjon utána. Az állam ugyanúgy járt, mint a devizahitelesek, soha ki nem fizethető adósságunk van, ami csak nő, és nő. Odafolyik a pénzünk a bankárok és illuk zsebébe.  Amikor pedig vásárolunk, a hasznot a külföldi multik teszik zsebre! Ez a helyzet.
Keresnünk kellett egy megoldást. Okos emberek rájöttek, hogy az Alapjövedelemmel egy csomó problémát meg lehetne szüntetni.  Nem is arról van szó egyelőre, hogy mindenkinek ugyanannyi lesz.. hiszen mindenki dolgozhat majd, ha tud és akar, így az alapjövedelmen felül lehet még egyéb jövedelme is!! Jól is teszi, mert az alapjövedelem csak az alapmegélhetést biztosítja, nem pedig az egyéb kiadásokat. Nyaralás, új bútor, divatos ruhák, mozi, utazgatás, ékszerek, cigi, pia, LCD, szép autó, és mobil, fodrász, kozmetikus, stb... ezért meg kell majd dolgozni.
Legyen viszont mindenkinek fedél a feje fölött, és ne éhezzen, legyen vize és világítása, fűtése, rendes ruhája! Tudja iskoláztatni a gyerekét, stb.
Ez az Alap... ehhez kap Alapjövedelmet majd mindenki!  
Igazságos? 
Akarjátok?

3 megjegyzés:

  1. Alapvetően nem tudnak hosszabb távon, globálisan gondolkodni azok, akik a munkanélküliséget vetítik előre. Nézzük csak...
    Sokan sok jövedelemre tesznek szert. De mit teszünk a pénzzel? Elköltjük. De hol és mire? Hiszen a javakat, amelyeket megvásárolunk, elő is kell állítani, tehát a termelő szektor egyértelmű fejlődésnek indul. Ha már megtehetem, és megnövekedett a bevételem, akkor talán többet járok lazítani egy-egy kávézóba is. Így talán az is egyértelmű, hogy a szolgáltató szektor is neki lendül, de ezek mögött emberek megfeszített munkája fekszik. Sem az üdítő nem mászik ki magától az asztalomhoz, és hát a kenyér nem sül meg magától.
    A munkanélküliséggel néhány réteg fenyegetőzik, vagy mondjuk úgy, takarózik...
    1. akik jelenleg olyan munkát végeznek, amitől legszívesebben eret vágnának...
    2. akik ma sem dolgoznak, de nem is akarnak, mert elégedettek lassú, unalmas életükkel...
    3. a munkaadók - akik így ezzel az alapjövedelemmel elveszítik korlátlan hatalmukat.
    4. azon réteg, akik nem érdekeltek egy önmagárol gondoskodó, így elégedett, és gondolkodni tudó réteg kialakulásában. (ne felejtsük el, ma csak a szegénységgel tudnak mindenkit sakkban tartani, a pénztelenség ülteti a TV-k elé az embereket, hiszen ez ma a legolcsóbb szórakozás. Ne felejtsük el, hogy a leggazdagabb rétegek gyártják a hazugságokat, dogmákat, amikkel saját hatalmukat tartják fenn! Ki fog reklámokat, vagy más agymosást nézni, ha pénzünk van kirándulni, tanulni, wellnessbe járni, ha megfizethetünk egy drága kondi bérletet, vagy más módon jól érezni magunkat? )
    Tehát jól látszik, ez a fajta alapjövedelem egy olyan társadalmi változást hoz létre, ami nem csak anyagilag, de szellemi fejlődésünk terén is hatalmas előrelépés lesz! Azok, akik pedig kételkednek, szeretném megemlíteni Dubai vagy Kuwait esetét... ugye micsoda lehetetlen állapotok uralkodnak ott is, mióta a helyi állapolgárok havonta több ezer dollárt kapnak, csak azért, mert olaj van a földjük alatt!!! És mi sokkal jobban állunk! Mi lesz, ha az olajat más alternatív üzemanyag, vagy energia forrás váltja fel? Mi lesz ezekkel az emberekkel? Nálunk itt, e CSODÁLATOS KÁRPÁT HAZÁBAN több a kincs, mint bárhol a világban... (tiszta hideg és meleg víz, gőz, nemesfémek, ércek, réz, termőföld, stb...) Dubainak csak olaja van... és fogyőban...

    Gondolkodjunk csak el azon, vajon egy munkaadó mer-e majd úgy beszélni velünk, munkavállalókkal, vagy úgy dolgoztatni minket ahogy manapság, ha ott lebeg az azonnali felmondás lehetősége? Bármikor dönthetek úgy, hogy munkahelyet váltok, ha az adott körülmények nem tetszenek! A hatalom polaritása teljesen megváltozik. És ne felejtsük el! Az alapjövedelem jár mindenkinek, dolgozónak, nyugdíjasnak, tanulónak, szóval mindenkinek!
    És kinek ne lennének céljai? 1-2 százezres alapjövedelemből nem lehet minden álmunkat megvalósítani, ám ha az alapjövedelem mellé még egy jól fizetett munkát is vállalok? Ugye ugye?
    Van még valami, amit sokan nem látnak! A munka, a fizikai munka értéke a többszörösére emelkedik! Pontosan a fentebb olvasott vélemények miatt sokan inkább nem dolgoznak, minthogy kemény fizikai munkát vállaljanak, különösen a mai bérezési szinten (nem csodálom). Így ezekre a posztokra csak magas fizetésekkel lehetne embert találni. Nem csak a kohászatra, vagy építőiparra gondolok! Képzeljük csak el a következő szituációt, amikor otthon ezt mondjuk: "miért takarítsak én minimál bérért, amikor 100-200 ezer forintot úgyis kapok?" - és akkor a munkaadó kénytelen lesz a profitot minimalizálni, ugyanakkor több százezres fizetéseket adni a ma "lenézett" munkakörökben is!
    Arra kérek mindenkit, éljen nyitott elmével, és adja meg a lehetőséget arra nézve, hogy elfogadja, a világ talán több, mint amit otthon a laptop előtt ülve gondolunk Róla!!!

    VálaszTörlés
  2. Ez csak az Isten ajándékainak nem tetszik azért irnak mindehova erről negativumot, Mert ők tudják, igazán hogyan kell a népet félre vezetni.

    VálaszTörlés
  3. Én is aláírtam, mert mindenkinek joga van az emberi élethez.
    Azóta sokat gondoltam rá, amióta megjelent az http://op.iuste.biz weboldal tartalma.
    A rabszolgasors már tartalmazott teljes ellátást - de ezt akarjuk?
    Ha az alapjövedelem mindenkinek fog győzni akkor továbbra is szükség lessz: nyilvántartóra, elosztóra, felügyelőre és hatalomra.
    Gondolkodj EMBER, miért csak most került ez a fogalom bevetésre?
    Azért mert inog a hatalom birtokosai lába alatt a talaj. NINCS MÁR RÁJUK SZÜKSÉG!

    VálaszTörlés